forten

In dit prachtige natuurgebied vind je een stempelpost en er is iets lekkers voor onderweg!

Tijdens de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht zie je vuurspuwers op de fundamenten van het Romeinse Castellum!

Op gewone dagen is Fort Vossegat verboden terrein voor burgers, maar voor de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht opent Fort Vossegat de poorten. Een militair blaaskapel treed op en het Fort is bijzonder uitgelicht. Een unieke kans om dit fort te ervaren dus!

De 4  Lunetten zijn mooi uitgelicht op 19 oktober. Op Lunet I zullen de muzikanten van BUI zich presenteren op het dak van hun Atoombunker, waar zij sinds deze zomer bivakeren.

Bij het spectaculair uitgelichte Fort ‘t Hemeltje, stempel je je kaart en krijg je wat lekkers. Dwaal door de bunker en relax op de binnenplaats van het ‘t Hemeltje waar een horecaplek is ingericht door Local to Local en Grouded.

De 4  Lunetten worden allemaal uitgelicht tijdens de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. Op Lunet IV wordt een pleisterplaats ingericht bij de SMAAK van Lunet waar ZOMOzorg een dagbestedingsplek runt in het lunchrestaur

De surrealistische videoprojecties 'Landschapslumen' verlichten het pad over het Fort-terrein.

Op Fort de Bilt zal het Creative College de organisatie voor 19 oktober op zich nemen. Er is een stempelpost en horecaplek ingericht.

Bij Fort Hoofddijk is de start Finish  van de twee korte routes. Ook zal het Diabetes Fonds hier aanwezig zijn om meer uitleg te geven over onderzoek naar Diabetes en alle deelnemers te bedanken die het fonds sponsoren met deze wandeltocht. 

Het Bunkerpad zal opgelicht worden door de nachtvliegers van Fryske Draecken
 

Wandel op 19 oktober over de fort wal naar de kazerne. De Studenten van Creative College nemen de organisatie op zich om deze beleving er een te maken die je niet meer vergeet! Er wordt een rustplek ingericht en er is tijd voor een kopje thee.

Bij Fort Ruijgenhoek is de tweede stempelpost van de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. Deze wordt bemand door de militairen van re-enactmentgroep .De soldaten delen zure bommen uit aan alle deelnemers. Wandel rond het hoofdgebouw, dat meestal voor publiek gesloten blijft.  

Dit bijzondere Natuurfort dat normaal gesproken alleen met een gids te bezoeken is, zal door een laan van lichtjes omringd zijn op 19 oktober. Sprookjesachtig wordt het!

Fort de Gagel  is in verbouwing op het moment . Volgend jaar kunnen de deelnemers aan de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht een kijkje nemen op het fort. Misschien zie je tijdens de eerste editie al wel wat op de fortwal...ogen open dus!