De surrealistische videoprojecties 'Landschapslumen' verlichten het pad over het Fort-terrein. Je waant je op 19 oktober in een heuse droom.Op het dak van het Reduit, dat diende om de verdediging na de val van de hoofdwal te kunnen voortzetten, zal een bijzonder optreden te zien zijn.

Fort bij Vechten is gebouwd tussen 1867 en 1870. De grote bomvrije kazerne werd in 1880 toegevoegd. Er werd meerdere malen gemobiliseerd. Maar bij oorlogshandelingen is dit fort nooit betrokken geweest. De laatste militaire functie van het fort was bandenopslag van Defensie.

Het fort is in 1996 door Defensie overgedragen aan Staatsbosbeheer.
 
Fort bij Vechten is een van de grootste en mooiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De strategische ligging op het snijpunt van de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, in combinatie met de bijna tastbare geschiedenis en de ongerepte schoonheid ervan, maken het fort tot hét icoon van de Waterlinie. Hier wordt het unieke verhaal verteld over de verdediging van Nederland met de hulp van water. Breng een bezoek aan het Waterliniemuseum en ontdek het fort. Na een dag hier rondstruinen, hebben de Waterlinies geen geheimen meer voor je! Fort Vechten is ook trouwlocatie en zeer geschikt voor feesten en bedrijfsuitjes.
 

Fort bij Vechten